El València s’imposa per la mínima en el primer partit de la temporada a Mestalla (1-0)

Per Manel Rumbau · 18 Agost, 2023

El València ha guanyat el seu primer partit de la temporada a Mestalla en el partit corresponent a la 2a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24. En l’estrena dels de Baraja davant la parròquia valencianista, el club valencià ha aconseguit véncer per la mínima en un partit marcat per les poques ocasions dels dos equips al llarg del mateix.

D’aquesta forma, tot i l’absència de fitxatges, els de la capital del Túria començen la temporada amb un 6/6 més que necessari.

PRIMERA PART

El partit començava amb una pressió intensa del València sobre l’eixida de baló dels canaris. D’aquesta forma, seria el conjunt de Baraja el que començaria a gaudir de les primeres ocasions del partit per mitjà de centrades des de la banda esquerra que no conseguien, pel moment, trobar rematador. L’equip de les illes, tot i això, també començaria a guanyar protagonisme amb els pas dels minuts. Per moments, els de Garcia Pimienta dominaven les facetes del joc en depriment d’un pobre València al centre del camp.

Amb açò pel mig, l’equip visitant tindria en les botes de l’exvalencianista Jonathan Viera el 0-1. No obstant això, Mamardashvili estaria atent per tal d’evitar el gol canari. A falta de 5 minuts per al descans, els de Baraja comptarien amb la millor ocasió del partit fins el moment. Un bon pase filtrat d’Hugo Duro deixaria Thierry mà a mà amb Vallés. Finalment, el porter visitant evitaria el primer del València al partit amb una bona estirada.

SEGONA PART

Es reprenia el partit a Mestalla amb els dos equips repartint-se el domini del joc en els primers compassos. El cert és que la tònica de la segona part era pràcticament la mateixa que la dels minuts finals de la primera part. Arribats al minut 56′ de xoc, Diego López perdonaria un altre mà a mà amb Vallés després d’una gran jugada individual de Javi Guerra, el qual havia entrat al camp minuts enrere en substitució de André Almeida.

Tot i les arribades dels de Baraja a l’àrea visitant, el cert és que no acabaven per ser concretes del tot. No obstant això, una jugada polèmica canviaria el rumb del partit. Javi Muñoz, en la disputa d’un baló a l’àrea, cometria un penal clar en botar amb el braç despegat del seu cos. L’àrbitre, després de la revisió al VAR, senyalaria els 11 metres.

D’aquesta forma, Pepelu agafaria la responsabilitat per tal d’adelantar al València en el lluminós (1-0). A partir d’ací, el conjunt de Baraja es va dedicar a defensar el resultat amb ungles i dents, de manera que l’equip canari va començar a tindre el pes del partit. No obstant això, el València va aconseguir mantindre el resultat i, d’aquesta manera, sumar 3 punts vitals.

Fitxa tècnica

1. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Thierry R., G.Paulista, Cenk Özkacar, Gayà, Fran Pérez, Pepelu, Diakhaby, Diego López, Hugo Duro i André Almeida. També jugaren Hugo González, Pablo Gozálbez, Jesús Vázquez, Dimitri Foulquier i Javi Guerra.

0. UE LAS PALMAS: Álvaro Vallés, Álex Suárez, Javi Muñoz, Sandro, Loiodice, Lemos, Mika Mármol, Munir, Sinkgraven, Kirian Rodríguez i Jonathan Viera. També jugaren Sergi Cardona, Julían Araujo, Pejiño, Benito Ramírez i Marc Cardona.

GOLS: 1-0 Pepelu (73′).

ÀRBITRE: Javier Iglesias Villanueva (comité gallec).

Partit corresponent a la 2a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi de Mestalla, València.