ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

El València no aprofita la superioritat numèrica i continua sense guanyar (1-1)

Per Manel Rumbau · 31 Agost, 2024

El València no ha passat de l’empat davant el Vila-real en el partit corresponent a la quarta jornada de LaLiga 24-25. Els de Baraja, tot i ser millors que els castellonencs en gran part de l’encontre i comptar amb superioritat numèrica en l’última mitja hora, no han sigut capaços de poder guanyar el primer compromís de la temporada.

Amb este resultat, el València continuarà sent el cuer de la primera divisió (20º) durant este pròxim paró de seleccions amb 1 punt de 12 possibles.

El València torna a pagar molt car una desconnexió d’última hora

Començava el derbi autonòmic entre València i Vila-real a Mestalla amb una predominant igualtat en els primers compassos que, res més lluny, acabaria per trencar el conjunt valencianista amb el pas dels minuts. Així, les internades per banda de Jesús Vázquez i Luis Rioja estaven aclaparant el perill dels de Baraja sobre la porteria de Conde, el qual evitaria instants després un gol cantat de Luis Rioja en l’àrea xicoteta.

No obstant això, el porter madrileny poc va poder fer després quan en el 24′, després d’un corner botat a la perfecció per Pepelu, Hugo Duro va aconseguir avançar al València en el lluminós amb un tir un tant aparatós dins l’àrea. A partir d’ací, els de Baraja sols farien que créixer en el partit en detriment d’un Vila-real tocat en molts trams de la primera part. Però esta inèrcia no es va traduïr finalment en perill real, i esta situació acabaria per aprofitar-la el conjunt groguet en la recta final de la primera meitat.

Amb açò pel mig, i en l’única oportunitat dels castellonencs entre els tres pals, Ayoze Pérez va empatar l’encontre en la també última jugada dels primers 45 minuts. El València, d’esta forma, havia encaixat el seu tercer gol, en este tram de partit, en a penes quatre jornades.

La superioritat numèria no és suficient

Es reprenia el joc a la capital del Túria amb el València tractant de reaccionar al pitxer d’aigua freda en forma de gol que havia rebut en l’últim suspir de la primera part. Els primers minuts del segon temps, per descomptat, no van comptar tampoc amb grans ocasions per part d’ambdós conjuns, però era el club de Mestalla, en línies generals, qui estava més a pror de desfer la igualtat del marcador.

I en este punt, la explusió de Pape Gueye, després d’una dura entrada sobre Jesús Vázquez, va acabar sent el plus de motivació necessari per als de Baraja de cara a guanyar l’encontre. I és que arrel de la superioritat numèrica, el València es va créixer i molt amb respecte al Vila-real. Fruit d’açò últim van ser el pal de Luis Rioja i el tir des de la frontal posterior d’Hugo Guillamón que va aconseguir. desviar Diego Conde. No obstant això, els minuts començaven a passar i els de Baraja continuaven sense poder marcar el gol de la victòria. I després de completar una recta final de partit molt trabada, el lluminós es quedaria igual i el València no seria capaç d’aprofitar la superioritat numèrica.

Fitxa tècnica

1. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Yarek Gasirowski, Thierry R., Tárrega, Mosquera, Almeida, Javi Guerra, Pepelu, Luis Rioja, Diego López, Hugo Duro. També jugaren Foulquier, Rafa Mir, Canós i Javi Guerra.

1. VILA-REAL CF: Diego Conde, Logan Costa, Albiol, Kiko Femenia, Sergi Cardona, Dani Parejo, Comesaña, Pape Gueye, Barry, Ayoze, Yeremy Pino. També jugaren Juan Bernat, Ilias Akhomach i Ramón Terrats.

GOLS: 1-0 Hugo Duro (24′), 1-1 Ayoze Pérez (45+2′)

ÀRBITRE: Jesús Gil Manzano (comité extremeny)

Partit corresponent a la 4ª jornada de LaLiga 2024-25 disputat a l’Estadi de Mestalla, València.