ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

El València deixa escapar viu al Barça en el debut lliguer (1-2)

Per Manel Rumbau · 17 Agost, 2024

El València ha caigut derrotat davant el Barça (1-2) en el primer compromís lliguer de la temporada. Un partit que els de Baraja van tindre a tir amb un més que possible 2-0 en la recta final de la primera part, però que van desaprofitar en concedir un gol dels catalans en la última i única jugada de perill en tot el primer acte.

Amb este resultat, el club de Mestalla suma la seua primera derrota de la temporada i es sitúa últim en la classificació a expenses dels partits que resten per jugar de la primera jornada.

Del 2-0 a l’1-1

Començava el partit a Mestalla amb el domini del joc més que repartit en els primers compassos. No obstant, serien els de Baraja els qui, amb el pas dels minuts, començarien a créixer en l’encontre per mitjà de situacions perilloses en els dominis de Ter Stegen. Una internada d’André Almeida que a punt va estar Cubarsí d’introduir en la seua pròpia porteria, i una cabotada lliure de marca d’Hugo Duro en la jugada posterior, van ser les dos primeres ocasions a tindre en compte en la primera part.

Amb esta inèrcia, el València continuaria acorralant al Barça en camp contrari fins que en el minut 44′, i gràcies a una gran jugada de Diego López pel carril esquerre, Hugo Duro avançaria als valencianistes en el lluminós amb una gran cabotada que va ser revisada prèviament al VAR. El cert és que el gol dels de Mestalla no va quedar ahí, i de nou Hugo Duro minuts després va tindre una oportunitat molt clara per tal d’ampliar la distància abans del descans, però el seu remat va acabar sent desviat per Pau Cubarsí en la mateixa línia de gol.

Però el València, tot i ser molt millor que el Barça en el còmput general de la primera meitat, va acabar desaprofitant l’avantatge en el marcador després que Lewandowski fora capaç d’empatar el partit en l’única ocasió de perill dels catalans en els primers 45 minuts.

El Barça aprofita un penal per a emportar-se el partit

Es va reprendre el joc a la capital del Túria però no amb bones noticies per al València. I és que el Barça, després d’un penal de Mosquera sobre Raphinha, va trobar en les botes de Lewandowski un avantatge en el lluminós que semblava injust per al València vist el partit fins el moment.

El cert és que, en clau València, la segona part poc es va semblar a la primera. Els de Baraja es van mostrar esgotats durant gran part dels segons 45 minuts, de manera que poques van ser les ocasions de perill que va tindre que allunyar Ter Stegen. D’esta forma, els minuts van anar passant i els valencianistes van acabar per dir adéu a l’opció més que possible de puntuar esta jornada. Un partit que el València va tindre a tir amb un més que possible 2-0 en la recta final de la primera part, però que va desaprofitar en concedir un gol dels culés en la única i última jugada de perill en el primer acte.

Fitxa tècnica

1. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Yarek Gasirowski, Thierry R., Jesús Vázquez, Mosquera, Almeida, Javi Guerra, Pepelu, Diego López, Rafa Mir, Hugo Duro. També jugaren Dani Gómez, Foulquier, Tejón, Otorbi i Guillamón.

2. FC BARCELONA: Ter Stegen, Cubarsí, Íñigo Martínez, Koundé, Baldé, Marc Casadó, Bernal, Raphinha, Lamine Yamal, Ferran Torres, Lewandowski. També jugaren Pedri, Chirstensen, Eric García, Pau Víctor i Gerard Martín.

GOLS: 1-0 Hugo Duro (44′), 1-1 Lewandowski (45+10′), 1-2 Lewandowski (48′)

ÀRBITRE: José María Sánchez Martínez (comité murcià)

Partit corresponent a la 1ª jornada de LaLiga 2024-25 disputat a l’Estadi de Mestalla, València.