El València cau derrotat en una actuació arbitral per a oblidar (0-1)

Per Manel Rumbau · 27 Septembre, 2023

El València ha caigut derrotat davant la Reial Societat en el partit corresponent a la 7a jornada de LaLiga Ea Sports 2023-24. Partit per a oblidar en tots els sentits. L’arbitratge, res més lluny de la realitat, ha condicionat un enfrontament al qual el conjunt de Baraja ha tornat a acusar i molt la falta d’efectius davant les nombroses lesions.

Amb la derrota de hui a Mestalla, els de Baraja continuen 6º a la classificació de LaLiga amb 10 punts de 21 possibles.

PRIMERA PART

Començava el partit a Mestalla amb el València portant el pes del partit en tot moment i sense donar cap oportunitat de comoditat sobre el terreny de joc a la Reial Societat. Així mateix, seria Javi Guerra el primer en provar sort des de la frontal de l’àrea. El seu tir, no obstant això, no conseguiria trobar porta. Pel moment, el domini dels de Baraja era més que evident davant un equip que li estava costant i molt tindre profunditat en els metres finals.

Amb açò pel mig, el València tindria per mitjà d’una cabotada d’Amallah l’ocasió més clara pel moment. Remiro, amb una gran estirada, s’encarregaria d’evitar el gol del jugador internacional pel Marroc. Tot i això, la Reial Societat agafaria l’avantatge del partit en el seu primer tir entre els tres pals. D’aquesta forma, Carlos Fernández posaria el 0-1 després d’enganyar a Mamardashvili.

Abans d’arribar al temps de descans, Hernández Hernández voldria el seu moment de protagonisme amb dos jugadres polèmiques que canviarien el transcurs del partit. Primerament, l’àrbitre canari decidia expulsar a Amallah per una colzada involuntària que li costava la segona tarjeta groga.

Poc després, en una de les jugades posteriors a aquesta, Traore propinaria una colzada intencionada a Fran Pérez sent el jugador de la Reial últim home. No obstant això, el col·legiat mostraria únicament groga, provocant el cabreig de Mestalla i de la banqueta valencianista. Durant aquestes protestes, també seria expulsat per part del València el delegat de camp, David Rangel. Sense més història, arribariem al descans.

SEGONA PART

Es reprenia el partit a la capital del Túria amb una tònica general molt marcada per l’inferioritat numèrica del València al partit. El cert és que el segon acte, sobretot als primers minuts, va tindre més interrupcions per part dels jugadors de la Reial Societat i l’àrbitre que situacions de perill per part d’ambdós conjunts. Amb açò pel mig, el València tractava com podia buscar el gol de l’empat.

Arribats al 75′ de l’enfrontament, els de Baraja comptarien amb l’única ocasió destacable de la segona part. Un centre botat per Pepelu seria connectat per Yaremchuk amb una cabotada que se’n anava per poc. Arrel d’aquest moment, el partit no tindria molta història.

Tot i que el conjunt valencianista ho seguia intentant per tots els mitjans possibles, la Reial Societat es defensava amb el necessari per tal de sostindre la seua primera victòria a domicili de la temporada. En una de les últimes jugades del partit, el València demanaria penal per unes mans clamoroses d’Odriozola. No obstant això, i després de 10 segons de revisió al VAR, l’àrbitre no assenyalaria els 11 metres.

Fitxa tècnica

0. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Cenk Özkacar, Diakhaby, Diego López, Javi Guerra, Hugo Duro, Amallah, Thierry R., Gayà, Pepelu, Fran Pérez. També jugaren Mosquera, Paulista, Almeida i Yaremchuk.

1. REIAL SOCIETAT: Remiro, Jon Pacheco, Elustondo, Traore, Tierney, Urko González, Mikel Merino, Turrientes, Oyarzabal, Carlos Fernández, Mohamed Ali Cho. També jugaren Odriozola, Zubimendi, Zubeldia, Brais Méndez i Aihen Muñoz.

GOLS: 0-1 Carlos Fernández (32′)

ÀRBITRE: Alejandro José Hernández Hernández (comité canari).

Partit corresponent a la 7a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi de Mestalla, València.