CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Valencia Basket ja espera a la Virtus en la Fonteta (98-85)

Per Josep Prats · 27 Abril, 2022

Valencia Basket i Metropolitans 92 es jugaven el pas a les semifinals de l’Eurocup. Després de la derrota d’ahir de Gran Canària, els taronja jugarien totes les eliminatòries a la Fonteta, fins a l’hipotètica final.

Molt bona entrada en el partit dels locals, encertats des del 6,75 per a iniciar amb un 6-2. Cap jugador dels taronja errava des del triple en estos primers minuts, perquè Tobey en feia dos més i augmentava l’avantatge fins al 16-8. No obstant, els francesos reaccionaren de seguida i es col·locaren a tres punts (20-17). Valencia Basket va reaccionar bé a ixe parcial de Metropolitans 92 per a acabar el quart 32-26

Al segon quart, els taronja no baixaven el ritme i en menys de dos minuts, aconseguiren col·locar-se +11 (39-28). L’anotació estava sent molt alta per part d’ambdós equips, encara que l’atac visitant havia sigut aturat un poc, però els homes de Peñarroya seguien veient la cistella com una piscina. Finalment, amb un triple sobre la botxina de Cummings va posar a Metropolitans 92 a deu punts al descans (56-46)

A l’eixida del descans, els gals posaren una marxa més en el seu ritme de joc i anotaven amb més facilitat baix la cistella valenciana. No obstant, Valencia Basket també anotava i es mantenia la renda. La defensa taronja estava sent molt bona, Metropolitans quasi sempre tenien que apurar les possessions al màxim. El marcador al final del tercer quart era de 79-68

Labeyrie va obrir l’últim quart amb els seus primers tres punts per a posar el +14 (82-68). Metropolitans havia eixit sec en els primers minuts. Van tindre que passar quasi tres minuts perquè McRae fera el primer triple del quart per als francesos (82-71). A menys de cinc minuts per a la fi, els visitants aconseguiren apretar el marcador i col·locar-se sols a set punts (86-79). La Fonteta apretava i això l’equip ho notava. Tot el pavelló era el jugador 6. Al fi i al cap, Valencia Basket es va classificar per a les semis i ja esperava la Virtus de Bolonia (98-85)