El València passa per damunt de l’Atlètic de Madrid en una vesprada màgica (3-0)

Per Manel Rumbau · 16 Septembre, 2023

El València ha guanyat amb contundència a l’Atlètic de Madrid en el partit corresponent a la 5a jornada de LaLiga Ea Sports 2023-24. Vesprada màgica en tots els sentits la que s’ha viscut a l’Estadi de Mestalla. Hugo Duro per partida doble i Javi Guerra amb un míssil han fet possible una victòria que trenca el malefici amb el conjunt madrileny.

I es que fins el dia de hui, el València portava quasi 10 anys sense poder guanyar a l’Atlètic de Madrid. Amb el gran triomf de hui a Mestalla, els de Baraja es situen 5º a la classificació de LaLiga amb 9 punts de 15 possibles.

PRIMERA PART

Començava el partit a Mestalla amb el València portant el ritme del partit en els primers compassos. Tant era així que al minut 4′, després d’una jugada de Canós per la banda, Hugo Duro no perdonaria davant Oblak per a avançar al València en el lluminós. D’aquesta forma, l’inici elèctric dels de Baraja havia sigut més que suficient per tal d’agafar la davantera al partit.

Res de perdre el ritme demostrat als primers minuts, el conjunt valencianista va continuar portant el domini del joc per mitjà de transicions ràpides, tot i que pel moment no acabaven per ser concretades. El cert és que la primera part va tindre una tònica general molt semblant a aquesta, tot i que l’equip de Simeone començaria a crear més perill amb el pas dels minuts.

Amb açò pel mig, el segon dels de Baraja arribaria al 34′ de partit. Una jugada individual de Fran Pérez era culminada de forma magistral per Hugo Duro, el qual definia de vaselina per tal de superar a Oblak. El jugador madrileny, a diferència dels últims mesos, estava completant una vesprada màgica per a deliri de Mestalla.

Amb el València tractant d’aconseguir el 3-0, i el conjunt madrileny demanant l’hora, arribariem al temps de descans.

SEGONA PART

Es reprenia el partit a Mestalla amb un estat d’ànim molt semblant al del primer acte. D’aquesta forma, en el 54′ de la segona part, Javi Guerra acabaria per fer-ho evident amb un autèntic golàs des de la frontal de l’àrea per tal de posar el 3-0 en l’electrònic. Amb açò últim, la boigeria havia acabat d’instal·lar-se per complet. L’estadi, com no podia ser d’altra manera, era un clamor davant la vesprada tan màgica que s’estava veient a l’altra part del riu Túria.

Amb el pas dels minuts, l’Atlètic de Madrid tractaria de retallar distàncies en el marcador. No obstant això, els de Baraja es mostraven amb molta fiabilitat als últims metres, de manera que les ocasions dels de Simeone acabaven per ser frustrades. Finalment, el partit no tindria més història i el València aconseguiria sumar de 3 en un partit més que complet.

Fitxa tècnica

3. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Christian Mosquera, Diakhaby, Canós, Javi Guerra, Hugo Duro, André Almeida, Thierry R., Gayà, Pepelu, Fran Pérez. També jugaren Diego López, Cenk, Amallah, César Tárrega i Hugo Guillamón.

0. CLUB ATLÈTIC DE MADRID: Oblak, Azpilicueta, Griezmann, Lemar, Marcos Llorente, Savic, Morata, Witsel, Hermoso, Barrios, Riquelme. També jugaren Javi Galán, Nahuel Molina, Ángel Correa, Giménez i Saúl.

GOLS: 1-0 Hugo Duro (4′), 2-0 Hugo Duro (34′), 3-0 Javi Guerra (54′).

ÀRBITRE: Jesús Gil Manzano (comité extremeny).

Partit corresponent a la 5a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi de Mestalla, València.