ACTUALITAT  

L’acusació demana l’entrada immediata de Santi Mina a la presó per risc de fugida

Per Manel Rumbau · 11 Septembre, 2023

Fa poc més d’un mes, el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia va confirmar la pena de quatre anys de presó imposada a Santi Mina per l’Audiència Provincial d’Almeria per abusar sexualment d’una dona a Mojácar, encara que estima en part el seu recurs i rebaixa la indemnització a la víctima per danys morals de 50.000 a 25.000 euros. La secció d’apel·lació de la Sala Civil i Penal del TSJA va ratificat la sentència de l’Audiència d’Almeria que va condemnar per un delicte d’abús sexual al davanter, el qual va arribar a reincorporar-se als entrenaments del Celta durant aquesta pretemporada.

Respecte a la indemnització per danys morals, cal recordar que la víctima demanava que augmentara des dels 50.000 que recollia la sentència de l’Audiència fins a quasi 117.000 per a rescabalar el mal i la seua afectació en la seua vida quotidiana, mentre que el condemnat demanava que es reduïra fins als 2.000 euros, quedant fixada pel TSJA en 25.000 euros.

L’interés de la Sampdoria i la seua utilitat perquè Santi Mina acabe en la presó

Després que el RC Celta rescindira el seu contracte i que el seu possible fitxatge per la Sampdoria caiguera per l’oposició frontal dels aficionats italians a la seua contractació, l’interés de l’equip italià pot acabar provocant l’entrada de Santi Mina a la presó.

Segons ha informat Europa Press, l’acusació particular ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia l’entrada a la presó de manera immediata o, de manera subsidiària, la retirada del passaport de Santi Mina en considerar que existeix “un risc de fugida” per l’interés que el equip havia fet coneixer. Per tant, l’acusació esgrimeix que el futbolista ha intentat anar-se’n del país amb aparents motius laborals i sense informar el tribunal en cap moment, ja que s’han assabentat de l’interés de la Sampdoria en ell, així com que l’afició s’haja manifestat contra el seu fitxatge.