ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Nelson Veríssimo: “Yaremchuk pot marcar 15 gols amb el València aquesta temporada”

Per Manel Rumbau · 11 Septembre, 2023

Roman Yaremchuk va ser presentat l’últim dia de mercat com a jugador del València. El jugador ucraïnés va arribar a València després d’una ràpida negociació entre el club de Mestalla i el Brugge belga amb tan sols 48 hores de finestra per davant. Açò, res més lluny de la realitat, es va donar gràcies a la impossibilitat de fitxar a Rafa Mir, així com la poca feina que havia realitzat “el Local Management” en el mercat per tal de trobar una opció B per al davanter murcià. Tot i això, finalment, el davanter ha arribat cedit per una temporada sense opció de compra a final de la mateixa.

Com a conseqüència de la tardança de l’operació, l’ucraïnés encara no ha pogut debutar amb la camiseta del València tot i estar convocat davant l’Alabés. No obstant això, Roman ja s’ha pogut llevar les teranyines de les seues botes de futbol en ser titular en el partit que va disputar Ucraïna enfront d’Anglaterra a Polònia (1-1). L’ariet va jugar d’inici i va estar 65 minuts sobre el terreny de joc, amb el ‘9′ a la seua esquena. Yaremchuk, malgrat no patir cap lesió, no participava des del passat 20 d’agost.

Yaremchuk va estar actiu durant la primera part. De fet, va participar en el primer gol d’Ucraïna. Roman va arrossegar als defenses al primer pal amb un desmarque perquè Zinchenko marcara quasi a plaer després d’un centre de Konoplya. El ‘nou’ del València va celebrar a lo gran el punt de la seua selecció.

L’anàlisi del seu entrenador al Benfica 

Davant aquest moviment, Nelson Veríssimo, entrenador del jugador al Benfica, ha concedit unes declaracions sobre el fitxatge de l’ucraïnés pel València i, a més, el seu rendiment al conjunt portugués i en general. Sobre el seu joc, el tècnic destaca que “Roman és més un ‘9′ que un ‘10′. La rematada de cap, el tir i la velocitat en els metres finals, dins de l’àrea, són les seues principals virtuts. Una altra bona característica que té és que connecta molt bé el joc amb els seus companys”. Així mateix, Veríssimo també assenyala que la guerra ha sigut el principal motiu de la seua caiguda de rendiment des de la Eurocopa 2020.

Per altra part, el preparador confia en que “crec que es pot adaptar bé al campionat espanyol. Té característiques per a això. En condicions normals pot marcar entre 10 i 15 gols amb el València. Tot dependrà de com s’adapte al campionat i a l’equip i de com el gestione l’entrenador. Pense que Yaremchuk pot ser una de les sorpreses positives de LaLiga. Amb gols, és un davanter molt vàlid per a qualsevol equip”, ha assegurat Nelson.