ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València continua baixant un estiu més el seu cost i valor de plantilla

Per Manel Rumbau · 04 Septembre, 2023

Després de fitxar “in extremis” i sense planificació alguna al davanter ucraïnés Roman Yaremchuk, el València donava per finalitzat un mercat de fitxatges marcat per un “reset” inexistent i per un “local management” que ha demostrat, una vegada més, la seua dependència respecte a Singapur.

El València, d’aquesta forma, ha acabat aquest mercat amb cinc incorporacions (Pepelu, Cenk, Amallah, Sergi Canós i Yaremchuk), i onze baixes (Herrerín, Lino, Kluivert, Ilaix Moriba, Yunus Musah, Samu Castillejo, Cömert, Toni Lato, Nico González, Cavani i Marcos André). 

I es que si la temporada passada els mals resultats van tindre conseqüències molt greus com la baixada de valor de marca de l’entitat i la baixada del valor de la plantilla valencianista, el cert és que durant este estiu, al igual que molts des de l’any 2019, el cost de plantilla del València ha tornat a baixar.

El València, cada dia més xicotet 

Durant aquest passat mercat, el club de Mestalla ha oficialitzat l’eixida de 11 jugadors per contra de 5 entrades (Cenk, Pepelu, Canós, Amallah i Yaremchuk). Açò, segons va explicar Sin Ataduras, suposa una quantitat fixa de 20,8 milions d’euros menys en cost de plantilla. Així mateix, el superàvit de compra/venta del València és de +10 milions, ja que sols amb traspassos s’han guanyat 24,35 milions d’euros (Yunus, Racic, Marcos André). 

A més, pel que respecta al valor de la plantilla, el València segueix perdent milions pel camí. El passat 14 de juny, amb els de Baraja sellant la permànencia no feia molt, el valor de la plantilla es situava en els 202 milions d’euros, colocant-se en la posició número 9 de la taula per darrere d’equips com Athletic Club, Reial Societat, Villarreal o Betis (a més dels Barça, Madrid i Atlètic). 

No obstant això, segons ha fet coneixer la mateixa font (Transfermarkt), el mercat d’estiu del València ha fet que el club compte amb uns 55 milions d’euros menys de valor de plantilla (147 milions d’euros), situant-se ja molt prop del número 10 de la llista (CA Osasuna amb 137,3 milions), el qual fa cinc temporades jugava en Segona Divisió. Amb Meriton, el futur del València es troba destinat a açò.