ACTUALITAT  

L’estadi de Mestalla, entre els cinc llocs més visitats de València

Per Manel Rumbau · 03 Agost, 2023

El camp de Mestalla tornarà a l’acció aquest mateix dissabte. En aquest cas, el tradicional Trofeu Taronja serà l’event que s’encarregue de donar entrada a una nova temporada a l’estadi més antic de la primera divisió del futbol espanyol. I es que des d’aquell Colombia-Irak disputat al temple valencianista, el camp no ha tornat a la pràctica de l’esport rei. No obstant això, Mestalla no ha estat del tot tancat durant aquest temps. I es que el València Forever Tour, com de costum, ha sigut l’encarregat de mantindre “ocupat” l’estadi durant les vacances.

L’estadi de Mestalla, entre els cinc llocs més visitats de València 

Mestalla, més enllà de l’assistència als partits, s’està consolidant en 2023 en el Top-5 d’espais més visitats de València. Segons dades facilitades pel València, des de gener a juny han realitzat el tour 37.108 visitants i la previsió és superar les 100.000 visites de 2019, rècord fins el dia de hui. Aquestes xifres, res més lluny de la realitat, situen Mestalla només per darrere d’espais com el Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts, el Centre del Carme o el Museu de Belles Arts.

La dimensió internacional de Mestalla la confirma el percentatge de turistes internacionals que s’endinsen a l’estadi: 70%. El turisme nacional de fora de la Comunitat Valenciana se situa en el 15%. Per altra banda, el 10% del percentatge de visites de públic local es focalitza en visites escolars que es realitzen durant els mesos lectius.