ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El nou projecte personal de Marchena

Per Alex Alfaro · 31 Juliol, 2023

L’exjugador del València, Carlos Marchena ha posat en marxa l”Acadèmia CM’, un projecte amb base en La Cartuja de Sevilla que té com a objectiu oferir una “formació futbolística completa” a menys de quaranta joves talents i que va ser el motiu pel que va declinar l’opció de seguir al València com a ajudant de Rubén Baraja. La escola estarà dirigits a 36 xics i xiques de les categories aleví, infantil i cadet i la idea és formar “tant a nivell de qualitats físiques, tàctiques, tècniques i cognitives”.

“Volem que la part d’entrenaments vaja sempre acompanyada d’un estil de vida saludable i una adequada formació acadèmica, així com d’uns valors que els ajuden en el seu creixement personal”, va apuntar l’exjugador del Sevilla, Benfica, València, Deportivo de la Corunya i Kerala Blasters en el comunicat amb el qual va presentar el projecte.

Marchena, que aquest dilluns compleix 44 anys, comptarà amb l’ajuda dels entrenadors Samuel Alonso Mateos i Francisco José Cordero Sánchez per a tirar avant el projecte. Campió de l’Eurocopa i del Mundial amb la selecció espanyola, a més de medalla de plata en els Jocs Olímpics de Sidney, amb el València Marchena també va aconseguir dues Lligues i una Copa del Rei, a més de Copa de la UEFA i Supercopa d’Europa.

La passada campanya, quan Rubén Baraja es va fer càrrec al febrer d’un València que corria el risc de descendir, l’única petició del tècnic va ser explicar com ajudant amb Marchena.Després de conduir a l’equip a una agònica salvació, el València va oferir la renovació a Baraja i aquest a Marchena, que va declinar la proposta perquè volia tirar avant aquest projecte personal.