ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Coneix els fitxatges que pot fer el València amb la seua situació financera

Per Blanquinegres · 31 Juliol, 2023

Dissabte passat, el València va anunciar la rescissió de contracte de Edinson Cavani, el qual segons va informar Héctor Gómez, se’n portarà aproximadament el 40% de la fitxa que li corresponia per a la temporada 23/24. Així mateix, cal destacar que l’urugaià jugarà a Boca Júniors i serà presentat oficialment aquest mateix dilluns. I es que l’eixida del jugador, juntament amb la imminent oficialització de l’eixida de Yunus Musah a l’AC Milan, aportarà al club un total de 20 milions d’euros.

Amb aquestes dos operacions, res més lluny de la realitat, s’esperava que permeteren al València tindre un marge considerable dins del Joc net Financer (FPF) de la Lliga. El club havia deixat clar el seu objectiu d’equilibrar els seus comptes i cessar en la situació de superar el límit de despeses en relació als seus ingressos, objectiu que LaLiga havia confirmat a principis de juliol i que portaven anys perseguint.

La situació actual del Fair Play Financer

LaLiga ha aprovat un marge específic perquè el València puga inscriure nous jugadors, establint una quantitat aproximada de 25 milions d’euros de beneficis nets per vendes de futbolistes. Fins que el club no aconseguisca aquesta xifra neta per vendes, no podrà reinvertir absolutament cap part dels guanys obtinguts per aquestes vendes. En conseqüència, el club només podria reinvertir la suma alliberada de salaris i amortitzacions, la qual cosa representa un avanç en comparació amb el límit del 25% que tenien anteriorment, però encara no els permet operar amb total normalitat i utilitzar el 100% dels guanys nets per vendes.

Segons ha ampliat Héctor Gómez, el València no pot contabilitzar els ingressos per Kondogbia i Neto durant aquest mercat, ja que ambdós operacions es tancaren abans de l’1 de juliol. En altres paraules, el club es troba a uns 7 milions d’euros d’aconseguir l’equilibri en els seus números i situar-se en una posició real d’equilibri en tots els aspectes. Açò significa que qualsevol ingrés net per traspassos se sumaria directament al marge del Joc net Financer (FPF) del club.

Per a il·lustrar açò últim, considerem un exemple pràctic: si el València CF aconsegueix una venda neta de 7 milions d’euros i, per tant, els 30 milions de beneficis nets per vendes, qualsevol futura venda d’un jugador que genere un benefici net de 10 milions d’euros se sumaria directament al marge total del club per a inscriure jugadors. En aquest cas, si el València CF té aprovat un marge d’aproximadament 75 milions per a conformar l’equip, el marge total augmentaria a 85 milions d’euros.

Què aconsegueix el València amb les eixides de Cavani i Yunus?

Arribats a aquest punt, cal explicar què allibera el club de Mestalla amb les dos últimes operacions. El València, amb Cavani i Yunus, únicament allibera salaris, perquè cap dels dos tenia amortitzacions. Entre tots dos jugadors, el club tindrà una vía per poder inscriure jugadors de poc més de 3,5 milions d’euros.

Aquesta situació li dona per a inscriure Amallah (1,5-1,7M€ bruts de fitxa) o Sergi Canós (2-2,2M€ bruts de fitxa). No obstant això, ja no podria inscriure a Rafa Mir assumint la seua fitxa més l’amortització (superaria els 5M€ bruts) i es veuria obligat a donar més eixides.

El València, de moment i tal com ha informat el periodista Héctor Gómez, el València no vol consumir el marge amb l’arribada d’Amallah perquè considera que el mig del camp està més cobert i la prioritat màxima es la davantera i preferixen esperar.