ACTUALITAT  

LaLiga anuncia els nous noms de Primera i Segona Divisió

Per Joan Marc García · 03 Juliol, 2023

La temporada 23/24 és  la temporada que inicia una nova era per a la lliga espanyola de futbol, la d’EA SPORTS com a principal patrocinador i title sponsor. El 4 de juny passat, coincidint amb l’última jornada del campionat, LaLiga va donar a conèixer el seu nou logo i el seu nou lema: ja no serà ‘No és futbol, ​​és LaLiga’, ara passarà a ser ‘La força del nostre futbol‘. Faltava per conèixer el nom de la Primera i Segona Divisió, que LaLiga ha fet públics aquest vespre a la tarda-nit, 3 de juliol. LaLiga Santander passarà a anomenar-se LALIGA EA SPORTS, mentre que LaLiga Smartbank serà d’ara endavant LALIGA HYPERMOTION.

Pel que fa a aquest nou title sponsor, Jorge De la Vega, director comercial de LaLiga, reconeix que LaLiga buscava “Algú amb qui podem coincidir en simbiosi i podíem complir alguns objectius com arribar a audiències més joves”. LaLiga ressalta que són més de 200 milions els que juguen al FIFA. “Ells es dirigeixen a un públic jove, multiplataforma i que ja treballava amb nosaltres” ia més “buscàvem algú que ens ajudés en molts objectius com a title sponsor a més els concediem la possibilitat de donar nom a les quatre competicions”.

Pel que fa a  LALIGA EA SPORTS, el gegant dels videojoc ha arribat a un acord aconseguit per als propers cinc anys, pels quals pagarà prop de 30 milions per cadascun. Per primera vegada, LaLiga compta amb un title sponsor internacional. Més curiositat provoca el nom de la Segona divisió: què és Hypermotion? Una tecnologia que fa servir el joc EA SPORTS FC perquè l’usuari gaudeixi d’experiències més realistes.

Tot i que les dues categories professionals són les principals, no són les úniques competicions que canvien la seva nomenclatura en aquesta nova etapa. Així, LaLiga Promises passa a anomenar-se LaLiga FCFutures, que és un programa d’EA SPORTS que treballa amb la infància; eLaLiga passa a denominar-se LaLiga FCPro, mentre que la LaLiga Genuine es manté. El Banc Santander, això sí, es manté com a patrocinador de la Genuine, encara que no aparega en el nom de la competició.