ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València haura de presentar un conveni per al nou estadi abans d’octubre si vol ser seu del Mundial 2030

Per Marc Santiago · 22 Juny, 2023

El canvi de govern a l’Ajuntament de València pot significar canvis en el panorama del Nou Mestalla. Des del València esperen que amb el nou govern local es puga avançar en un nou conveni urbanístic per a poder començar les obres del nou estadi al més aviat possible i ja haurien demanat una reunió tècnica amb l’Ajuntament on acordaran totes les condicions, terminis i característiques a complir pel nou temple valencianista.

Aquest conveni s’haurà d’acordar ràpidament, ja que el club solament disposa de tres mesos per a presentar el document a la Federació Espanyola de Futbol si vol ser seu en l’hipotètic mundial del 2030 que es celebraria a Espanya. L’anterior govern municipal i el València no pogueren aplegar a un acord a causa de diferències entre les dos parts en relació amb el poliesportiu de Benicalap, per al qual el València pressupostava uns 8,1 milions d’euros quan des de l’Ajuntament ratificaven que originalment eren 9,7, i sobre la capacitat inicial de l’estadi, on el València proposava unes 66.000 localitats inicials ampliables a 70.000 mentre que l’Ajuntament exigia les 70.000 des del principi.

María José Catalá ja va comunicar que durant els 100 primers dies de mandat es reuniria amb l’entitat valencianista per a discutir i negociar el tema del Nou Mestalla. La nova alcaldessa de la ciutat va advocar per la transparència absoluta i la seua intenció és comprovar en què estan d’acord les dos parts i en què no, així com recollir totes les qüestions al respecte.