ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El dia que Rubén Baraja va rebutjar una oferta de renovació

Per Marc Santiago · 01 Juny, 2023

Aquest diumenge el Betis-València serà un partit de retrobaments. Per una banda, Joaquín s’enfrontarà una vegada més al València, on va ser jugador durant 5 temporades, en el seu últim partit com a futbolista professional. Però també serà el retrobament de dues persones fora del terreny de joc.

Rubén Baraja i Ramón Planes van coincidir ja fa 8 anys a l’Elx, quan els franja verds estaven entrenats per Rubén Baraja en segona divisió. Si bé Planes va aplegar quan Baraja ja havia sigut fitxat per l’anterior direcció esportiva, van connectar molt bé de seguida i van armar un equip competitiu que va aconseguir la permanència després d’un any amb molta competència i amb dificultats per a firmar jugadors a causa de les penalitzacions que va patir l’equip al ser descendit per causes administratives.

Ramón Planes al final d’aquella temporada va dimitir del seu lloc, ja que amb l’arribada del nou grup inversor capitanejat per Bragarnik, ningú li podia assegurar la seua independència a l’hora de fitxar i crear un projecte esportiuBaraja per la seua part també se’n va anar tot i tindre una oferta de renovació sobre la taula, perquè tampoc confiava en aquest suposat projecte de l’argentí.

El català va acabar fent carrera en clubs de primera com el Getafe o el Barcelona, on va realitzar un gran treball i actualment està al Betis. Per la seua part, Baraja ha hagut d’esperar a que el València estiguera en una situació d’urgència per a poder entrenar en la màxima categoria del futbol espanyol.

Ramón Planes ja va ser objectiu del València fa uns mesos, però va desestimar l’oferta per motius similars a la que hem comentat abans de l’Elx. Meriton té una forma de treballar “curiosa”, i no tots els directors esportius són Miguel Ángel Corona.