ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Les possibilitats de baixar del València: menudes però no inexistents

Per Marc Santiago · 30 Maig, 2023

Després de l’empat el passat diumenge contra l’Espanyol, el València té pràcticament assegurada la permanència en primera divisió, però dic pràcticament perquè no és matemàtic, ja que encara existeix una xicoteta possibilitat que puga baixar a segona.

El València, juntament amb el Cadis, compta amb un 0,8% de possibilitats de baixar a segona divisió, donant-se solament en 2 dels 243 escenaris possibles. Aquests serien: perdre, que l’Elx guanye al Cadis, que el Celta guanye al Barcelona, que el Valladolid guanye al Getafe i que l’Almeria guanye o empat davant l’Espanyol. Si tot açò es compleix, el València CF seria equip de segona divisió després de 37 anys.

Cal recordar que hi ha molts motius per a no pensar que açò puga passar, com per exemple el que t’enfrontes a un Betis que no es juga res, o que el FC Barcelona si guanya al Celta i aquest baixa a segona, li lleva un contrincant al Barça B en el play-off d’ascens a segona divisió pel fet que ambdós filials s’enfrontarien en les eliminatòries.

Les possibilitats són molt baixes, però no inexistents i si bé ha demostrat el València aquesta temporada és que tot el que pot eixir malament, acaba eixint. Esperem que en aquest cas no siga així i puga’m estar tranquils el pròxim diumenge.