ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Mamardashvili es converteix en el porter més jove de la història del club en superar els 50 partits oficials

Per Marc Santiago · 03 Maig, 2023

Giorgi Mamardashvili ha sigut clarament una de les grans sorpreses positives que ha tingut el València els últims anys. Des de la seua irrupció la temporada passada, s’ha convertit en un dels millors jugadors de l’equip i en un dels millors porters de La Liga. Però és que a més a més, ha aconseguit trencar un récord dins del quadre valencianista.

El porter georgià ha sigut el porter més jove de tota la història del València en aplegar als 50 partits, superant a llegendes com Sempere, Eizaguirre o Manzanedo. Amb tan sols vint-i-dos anys vuit mesos i un diaMamardashvili ja ha complit una xifra de partits que molts porters no apleguen ni sent titulars amb experiència i bagatge. I és que per exemple, el georgià està a sols 1 partit d’igualar a Cilessen, a 17 d’igualar a Neto i a 26 de fer-ho amb Guaita i Jaume Doménech.

Mamardashvili va aplegar al València la temporada passada, en qualitat de cedit i amb aspiracions de jugar amb el Mestalla, però les lesions de Jasper Cilessen i Jaume Doménech durant la pretemporada van fer que Bordalàs el provara durant els amistosos, on va realitzar unes actuacions molt bones, sorprenent l’alacantí i al seu cos tècnic, que van fer que el València començara el campionat lliguer amb el georgià baix dels pals.Si bé ha comés alguns errors de vegades en certs balons aeris o amb l’eixida de valor, ha salvat moltes vegades a l’equip de rebre molts gols, ja que és un dels porters de La Liga que més ocasions de gol salva i amb més % de parades, amb quasi un 70%.

El jove porter georgià és un jugador amb una projecció excepcional i amb molt bon mercat, cosa que coneixent a Meriton no ens estranyaria que a l’estiu volgueren treure benefici per ell. Mamardashvili té una clàusula de 100 milions d’euros i a diversos equips de la Premier League preguntant per ell.