ACTUALITAT  

El València rep 69,86 milions pel repartiment televisiu de la temporada 2021/2022

Per Sergio Botella · 30 Desembre, 2022

La Lliga ha fet oficial el repartiment televisiu de la temporada 2021/2022. El València, és el cinqué club amb més ingressos televisius amb 69,86 milions d’euros. Això suposa 4 milions menys que l’anterior temporada. A més, a esta baixada d’ingressos se li afig l’obligació de pagar 5 milions per l’acord de CVC.

Estos ingressos venen dividits en dos parts. La primera, per la posició en lliga. El València va quedar en novena posició rebent 3,86 milions. D’altra banda, en funció de la implantació social, és a dir, segons recaptació d’abonaments i taquilla en les últimes cinc temporades, comparació en l’aportació a l’hora de generar aquests recursos i comparativa d’audiències mitjanes.

El club valencianista, rep ingressos semblants a equips com Betis, Reial Societat, Vila-real o Athletic. Equips que, suposadament, haurien de ser rivals directes per a la baralla per llocs europeus. En canvi, el Sevilla es troba per damunt respecte a estos ingressos amb cas 20 milions més. Una distància preocupant amb un equip que històricament sempre havia estat per darrere del València.

Estes dades fan encara més evident la necessitat de tornar a jugar Europa per a reduir la distància amb els quatre equips de dalt que cada dia és major i al final serà insalvable. Una distància que mai havia sigut tan elevada i que confirma la mala gestió del club valencianista.

Este és el repartiment televisiu de la Lliga en la temporada 2021/2022: