ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Jhonny Cardoso guanya molta força per al mercat d’hivern del València

Per Blanquinegres · 14 Desembre, 2022

Jhonny Cardoso és una de les grans perles del futbol brasiler i que està sent seguit per molt dels equips en l’àmbit europeu. Es tracta d’un migcampista defensiu però que ha demostrat tindre suficient capacitat com per a també ser un jugador que pot acompanyar a l’equip en atac.

A més, en les pròximes setmanes deixarà de ser un jugador extracomunitari i serà un argument més perquè clubs europeus decidisquen fer-se amb els seus serveis.Va estar a punt de ser convocat amb els Estats Units però finalment no va entrar en la llista i no va acompanyar a un Yunus Musah que va ser peça fonamental. Ara mateix juga en Internacional de Porto Alegre i està cridant fort per a demanar una oportunitat i donar un salt de qualitat.

Segons han informat mitjans italians, la Spezia, el director esportiu de la qual és el valencià Eduardo Maciá, va tractar de fitxar-lo mitjançant una cessió amb opció de compra però ha sigut denegada ja que l’opció de compra era molt inferior. En concret, hi ha dos clubs de la lliga espanyola que ja tenen tota la informació sobre este tema. Es tracta del València i del Betis.

El València busca dos jugadors per a este mercat d’hivern i una prioritat clara és la del migcampista defensiu, és a dir, el “6”. No obstant això, Corona estava buscant un jugador  més veterà que el cas de Cardoso. És el perfil que li agrada a Gattuso i que li falta en esta plantilla en una posició que ara mateix ocupa Guillamón i Yunus Musah. L’objectiu és trobar un jugador amb perfil  veterà. Si bé és una opció que segons es done el mercat pot anar guanyant enters. Per la seua part el Betis maneja una informació similar del jugador i les seues condicions li agraden, però primer ha de veure si és possible gestionar el cost de la seua plantilla donats els problemes que ha tingut en els últims temps amb el famós ‘Fair Play’.

El seu valor

Jhonny Cardoso té contracte amb el seu club fins al pròxim 2024. A priori serà un avantatge per a les seues negociacions. El seu valor és de 2,5 milions d’euros i és sens dubte és una perla de futur. Però encara no és ni molt menys una realitat contrastada en una lliga competitiva com poden ser les europees. Esta temporada, abans del paró pel Mundial, ha tingut minuts i oportunitats amb el seu club arribant a disputar un total de 8 partits. Sense anar més lluny, la temporada passada va jugar 27 partits, encara que no es va acabar de guanyar el seu lloc en l’onze titular. El València el vol per a este mateix mercat d’hivern i econòmicament podria assumir-ho, però no és el pla A.