Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
L'onze del València per a enfrontar-se a Las Palmas

Alex Alfaro , 21/10/2024

L'onze del València per a enfrontar-se a Las Palmas

ACTUALITAT
Barrenechea i Dani Gómez analitzen el partit a Mèxic

Javi Richart , 14/10/2024

Barrenechea i Dani Gómez analitzen el partit a Mèxic

ACTUALITAT

ACTUALITAT  DECLARACIONS  

Tebas: “Això de Vinicius a Mestalla va ser un punt d’inflexió contra el racisme”

Per Manel Rumbau · 24 Octubre, 2024

El cas Vinicius ha establit un precedent en la justícia espanyola i ha generat una gran controvèrsia des d’aquell València – Reial Madrid de fa dos temporades. Tres aficionats van ser condemnats per proferir insults racistes al jugador brasiler del Reial Madrid el passat 21 de maig de 2023. Després de diversos mesos de judicis, la titular del Jutjat d’Instrucció número 10 de València va dictar sentència, imposant als acusats huit mesos de presó, la prohibició d’accés a qualsevol estadi de futbol a Espanya durant dos anys i el pagament de les costos del procediment.

En resposta a estos incidents, cal recordar que el València CF havia expulsat “per a tota la vida” als aficionats involucrats a l’estadi de Mestalla, com es va anunciar en un comunicat oficial hores després dels fets. Vinicius, per part seua, va reaccionar en les seues xarxes socials autoproclamant-se “atormentador de racistes”, una declaració que va provocar diverses reaccions arreu del món del futbol. 

Javier Tebas torna a parlar del cas: Vinicius és un punt de inflexió

LALIGA i el Ministeri d’Inclusió han signat un conveni per a previndre i combatre els discursos d’odi en l’esport. Durant la presentació del mateix, Javier Tebas, president de LaLiga, ha destacat, entre altres coses, que el cas de Vinicius Jr a Mestalla va ser un punt d’inflexió en la lluita contra el racisme. Així, Tebas creu que s’ha detectat “a partir del que va succeir amb Vinicius a València que va ser un punt d’inflexió en l’estratègia que portàvem contra els discursos d’odi. Ara, en els estadis, la gent que està al voltant d’eixa persona que fa crits d’odi racistes denúncia, assenyala a qui ho està fent. Fa dos temporades això no va ocórrer”.

En este sentit, el president afirma que “el lideratge de Vinicius i el de Nico Williams ha fet que es parle molt més i es consciencie molt més a la gent, que és molt important respecte al que podíem fer una o dos temporades”, ha concluit.