ACTUALITAT  

Tebas: “La gestió econòmica de Peter Lim és perfecta”

Per Jorge Garcia · 25 Septembre, 2024

Javier Tebas, president de LaLiga, ha estat al Congrés GEPACV i ha contestat a diverses preguntes dels periodistes respecte al València. El dirigent de la competició ha parlat sobre el deute del club, la gestió de Peter Lim i les negociacions amb Goldman Sachs, entre altres temes.

El rol de Peter Lim en el mercat asiàtic

“Per a créixer en els mercats, la importància és la competició i els clubs, no els propietaris. El senyor Lim és un empresari important a Singapur, sempre que anem a eixa zona col·labora amb LaLiga per a allò que puguem fer, no sols amb el relacionat amb el seu club”.

Canvi de rumb en la direcció del València

“Per a mi, cal entendre el que està passant al València a nivell econòmic i de gestió esportiva. Es saben els números del que és assumir una Champions, assumir un Covid, tindre un deute sostenible… Crec que Peter Lim i els seus gestors saben el que estan fent i cap a on van, si volen vendre o no no ho sé, i si ho sabera tampoc t’ho anava a dir. Ara l’estadi és molt important”.

Xifra Goldman Sachs

“No sé la quantitat exacta que li interessa al València o no. Però sí que puc dir que Goldman Sachs és un dels bancs més importants del món i si Peter Lim no estiguera al capdavant, no el finançarien. Però Goldman Sachs està intervenint en finançaments en clubs com el Barcelona, el Sevilla, el Betis… A més, a preus molt competitius i per això s’està introduint en el món de l’esport, no sols ací. Crec que part del finançament serà per a acabar l’estadi, té 80 milions dels fons CVC i esperem al desembre repartir eixos fons i començar l’estadi. Sospite que els altres clubs també estan refinançant el seu deute. No cal espantar-se, això no suposa un major deute o un endeutament més gran”.

Model de negoci de Peter Lim

“Quan Peter Lim va arribar en 2014, la seua idea d’ampliació de capital no m’agradava. Peter Lim s’ha adaptat al model de sostenibilitat de LaLiga i per això vaig canviar d’opinió. Un model que molta gent a València defensava i que continuen defensant argumentant que calia fitxar sense control”.