Empat a res del València amb un Mestalla que no falla en l’intersetmanal (0-0)

Per Javi Richart · 24 Septembre, 2024

València i Osasuna han obert la Jornada 7 de LaLiga EA Sports amb un encontre on ha passat ben poc a les àrees rivals. Cap dels dos equips ha aconseguit connectar jugades perilloses, i això s’ha reflectit al resultat. A pesar de ser una jornada intersetmanal, Baraja no ha presentat rotacions, i Osasuna sí que ha eixit amb alguns dels menys habituals. Al final, empat sense gols per a un València que necessitava guanyar per fer bona la victòria contra el Girona.

Sense gols i sense intenció

La primera part ha estat molt pausada. Des del primer minut, cap dels dos equips ha mostrat un domini clar, i la intensitat no era la característica principal de l’encontre. Les rotacions en Osasuna s’han notat, mentre que el València ha presentat un onze de gala, a pesar de la jornada intersetmanal. Poc destacable als primers 20 minuts, on l’únic perill ha vingut d’una jugada de Jesús Vázquez que ha acabat en un córner que posteriorment ha rematat fora Pepelu al minut 5.

També ressenyables les protestes de Mestalla cap a Javier Tebas, president de LaLiga, pels horaris que beneficien més als espectadors xinesos que als espanyols. D’altra banda, també hi ha hagut jugades dubtoses, com un possible penal sobre Dani Gómez, qui ha sigut enderrocat per Sergio Herrera. En canvi, no s’ha assenyalat perquè el futbolista che no tenia opció de disputar el baló. També Mamardashvili ha xafat a Raúl García de Haro, però com era el porter el que tenia el baló no s’ha xiulat penal.

Les ocasions de gol i els tirs a porteria han brillat per la seua absència. A penes hi ha hagut un remat de Luis Rioja al final del primer temps que ha atrapat sense problemes Herrera. Precisament, ha sigut l’extrem andalús el jugador més incisiu del València durant els primers 45 minuts, i de les seues botes ha eixit l’ocasió més clara amb un regat que ha donat l’oportunitat a André Almedia, qui també ha sigut del millor de l’equip de Baraja.

Finalment, la primera part ha acabat amb una groga a Mosquera per protestar una targeta que no s’ha assenyalat a Boyomo per una dura falta. Els jugadors se’n anaven a vestuaris sense menejar el marcador, ja que les defenses s’han imposat a les davanteres poc encertades.

Mestalla rema, però no és suficient

Si el color de la primera part havia sigut el gris, la segona començava com tot el contrari. L’energia aflorava en els dos conjunts, i les ocasions ja apareixien. El València pressionava amb una jugada per banda dreta entre Diego López i Thierry, que l’ha posat per a un Dani Gómez que quasi anota de tacó. Posteriorment, després d’una gran jugada d’Almeida, el davanter cedit pel Llevant la tornava a tindre. Aquesta vegada sí que connectava el remat, però Herrera parava amb els peus.

Abans, l’àrbitre li ha perdonat la segona groga a Lucas Torró per tallar un contraatac. André Almeida estava sent dels millors, però Baraja ha decidit donar entrada a Javi Guerra i Fran Pérez, que ha reaparegut després de molts mesos fora dels terrenys de joc.

Mestalla ha començat a calfar-se, i el València ha viscut els seus millors minuts complida la primera hora de joc. En canvi, 10 minuts després han aparegut els dubtes, però l’afició calfava l’encontre. En canvi, a pesar dels intents dels de Baraja, el gol no arribava. Als 5 últims minuts, Budimir ha tingut la més clara per als visitants amb un remat de cap que ha eixit per damunt de la porteria de Mamardashvili.

Al minut 89, Budimir s’ha deixat caure dins l’àrea. Els cors a Mestalla s’han aturat, però l’àrbitre ha vist correctament la simulació del jugador croata i li ha assenyalat la groga. L’última oportunitat ha estat per a Foulquier, qui després d’una jugada amb Hugo Duro, ha tirat per provocar un córner.

Al cap i a la fi, empat a 0 entre València i Osasuna. Un punt per als de Rubén Baraja que els serveix per a sumar dos partits sense perdre, tot i que l’equip necessitava sumar de tres per eixir de la zona baixa de la classificació. Mestalla, a pesar de l’horari, no ha fallat amb una entrada espectacular de 40.425 espectadors. El conjunt che visitarà a la Reial Societat aquest dissabte a les 18:30 h per a disputar la Jornada 8.

Fitxa tècnica

VALÈNCIA CF: Mamardashvili; Thierry (Foulquier 73′), Mosquera, Tárrega, Jesús Vázquez, Barrenechea (Fran Pérez 61′), Pepelu, Diego López (Hugo Duro 73′), Luis Rioja, André Almeida (Javi Guerra 61′) i Dani Gómez (S.C. Tenés 83′)

CA OSASUNA: Sergio Herrera; Herrando, Boyomo, Abel Bretones, Areso, Rubén Peña (Bryan Zaragoza 76′), Lucas Torró, Aimar Oroz (Rubén García 62′), Moncayola (Ibáñez 45′), Moi Gómez i Raúl García de Haro (Budimir 62′)

AMONESTACIONS: Mosquera (45′), Lucas Torró (53′), Jesús Vázquez (67′), Herrando (69′), Budimir (89′)

ÀRBITRE: Miguel Ángel Ortiz Arias.