ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Quique Cárcel, director esportiu del Girona, explica el seu interés en Javi Guerra i Almeida

Per Blanquinegres · 20 Septembre, 2024

El Girona, rival del València al partit de demà, ha estat interessat en certs jugadors del club blanquinegre. El club català va fer diverses ofertes per Guerra, però no van aplegar als 25 milions d’euros que demanava Peter Lim pel futbolista i Guerra no tenia clara esta operació. L’equip de Míchel també va preguntar per Almeida, pel qual demanaven entre 12 i 15 milions d’euros, però aquesta opció es va caure quan van fitxar a Danjuma.

Quique Cárcel ha parlat en Tribuna Deportiva i ha valorat totes estes operacions, a més de la situació del València i de la planificació del Girona en el mercat en una temporada de Champions.

Situació Champions: “Va ser el nostre debut, un moment molt especial. Ho vivim d’una manera molt bonica després de l’any passat. Competim molt bé enfront d’un rival molt fort i per moments vam poder jugar-los de tu a tu. Cal acceptar la realitat del que és el futbol”

Grup City: “Cal veure la realitat. Òbviament estar darrere d’aquest grup, a nivell d’imatge i poder accedir a jugadors determinats, és un xicotet avantatge. Però Girona s’ha gestionat i el treball del dia a dia a Girona. Un club no pot treballar des de la distància. Cal prendre decisions ràpides i els resultats ens han ajudat perquè tots confien en nosaltres. Els propietaris ens han deixat treballar i ens han donat plena confiança”

Confecció de plantilla en Champions: “La Champions és una sorpresa per a tots. Hem intentat creure en una idea centrada en jugar bé a futbol i invertir en això. També hem passat moments difícils, ens hem alçat i ara estem vivint això. És complicat confeccionar un equip Champions. És la nostra primera experiència, tant la meua com la de l’entrenador. Hem confeccionat una plantilla amb la idea de ser llargs però juguem partits d’un nivell brutal cada tres dies. Tractem de gestionar la plantilla i alçar-nos després de resultats negatius”

Míchel: “L’aposta no és ferma, és el següent. Tenim per davant un any complicat però el nostre primer objectiu és mantindre tots els anys el club en primera divisió i jugar bé al futbol. No estem pensant en la classificació, pensem en València”

Situació del València: “Tinc molt respecte al València. L’any passat tothom pensava que era un equip que podia passar problemes i va acabar sent un equip molt valent i alegre. Enguany ha començat malament perquè no és fàcil. Pot passar i cal tindre tranquil·litat i deixar treballar als professionals. Els joves necessiten el seu temps i li desitge el millor a Rubén (Baraja)”

Planificació del club: “És un club amb molta història i una grandíssima afició. És una sensació de vertigen quan entres en eixe estadi. És molt complicat gestionar si no tens la capacitat de prendre decisions. Corona i Baraja mereixen tot el meu respecte. Però si que crec que un treball ben fet s’ha de fer des del creixement i el treball del dia a dia”

Javi Guerra: “M’agrada molt. Este estiu l’hem volgut però entenc les raons per les quals el València no l’ha venut. Segur que pot continuar creixent més. Vam tindre una negociació amb molt de respecte amb un interés per ell. Corona va fer el seu treball i em sembla molt bé. Respecte molt les decisions de cada club. Javi Guerra encaixava dins de la idea que tenim de joves talents”

Almeida: “Sí, preguntem quina situació hi havia perquè encaixava dins de la nostra filosofia. No arribem a fer cap oferta”

Reestructuració: “És complicat perquè tothom està pensant en l’ocorregut l’any passat. Però també volíem créixer com a club i per a això cal vendre”

Planificació i descobriment de jugadors: “No tenim una xarxa molt àmplia i treballa poca gent, però tractem de buscar el que verdaderament necessitem. Busquem veure on està el talent i aprofitar el moment en el qual estem. Jugar Champions és atractiu i cal aprofitar-ho”

Fitxatges del València: “El València té una bona plantilla amb gent jove que necessiten un procés. Es necessita temps. Hi ha hagut un mercat on tampoc han pogut invertir molt. M’he trobat amb esta situació i no és gens fàcil. Hauran buscat perfils que entraven dins del pressupost. No parlaré de noms propis però jugadors com Rioja els coneixem molt bé”