ACTUALITAT  

El Sevilla avança al València en la classificació històrica de LaLiga al segle XXI

Per Joan Marc García · 19 Septembre, 2024

El Sevilla ha superat al València en la classificació històrica de LaLiga en el segle XXI, una circumstància que semblava inimaginable fa a penes uns anys. Este fet, que podria passar desapercebut per a molts, és la mostra més clara de la decadència en la qual es troba sumit el club de Mestalla des de l’arribada de Peter Lim en 2014.

Durant els primers anys d’este segle, el València va ser un equip hegemònic en el futbol espanyol i europeu. En 2002 i 2004 el club va guanyar dos títols de LaLiga, un assoliment que reforçava la seua condició de gegant del futbol espanyol. Eixos anys daurats van portar al València a tractar-se amb els millors d’Europa, aconseguint a més títols com la UEFA i la Supercopa d’Europa en 2004.

No obstant això, el que semblava ser l’inici d’un segle d’èxit s’ha convertit en un malson per a l’afició valencianista des de l’arribada de Peter Lim. La nefasta gestió ha afonat al club en una espiral de mediocritat i desesperança. Baix la seua gestió, el València ha passat de barallar per títols a lluitar per evitar el descens, amb una constant desfilada d’entrenadors i l’eixida de jugadors clau que han deixat a l’equip sense un projecte sòlid ni rumb definit.

La classificació històrica de LaLiga en el segle XXI és un espill d’esta realitat. El Sevilla, un club que tradicionalment va estar per darrere del València quant a èxits i protagonisme, ha sabut construir un projecte sòlid i ambiciós en els últims anys, aconseguint nombrosos títols europeus i consolidant-se en l’elit. Mentrestant, el València, que partia amb un avantatge considerable gràcies als seus èxits en la primera dècada del segle, ha vist com el seu declivi ha permés als sevillistes avançar-lo.

Així està la classificació històrica de LaLiga al segle XXI

 

Tal i com mostra Clasificaciones Históricas, el València ja ha sigut superat pel Sevilla en este segle.