ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València mai ha guanyat al Metropolitano ni al Cholo Simeone com a visitant

Per Javi Richart · 16 Septembre, 2024

El Civitas Metropolitano és un estadi maleït per al València CF. Poques vegades, o cap, el conjunt che ha eixit de l’estadi de l’Atleti de Madrid amb algo positiu. L’última vegada, aquest diumenge 15 de setembre, els de Rubén Baraja van tornar a la capital del Túria sense cap punt i amb un trist estat d’ànim.

La dada és clara i contundent: El València CF mai ha aconseguit guanyar al Citivas Metropolitano. Des del 2018, any en que es va disputar el primer Atleti de Madrid – València a la nova casa del conjunt madrileny, el balanç és de 7 derrotes i 1 empat en els 8 partits que han disputat els dos equips. Tan sols el València d’Albert Celades va aconseguir rascar un empat (1-1) l’any 2019.

Però, la dada és encara més preocupant quan es comparen les dades contra el Cholo Simeone. El València CF mai ha guanyat a l’entrenador argentí com a visitant. L’última victòria del conjunt che en casa de l’Atleti de Madrid va ser en la temporada 2010-2011 (1-2). L’encontre es va disputar a l’Estadi Vicente Calderón, i els entrenadors eren Quique Sánchez Flores per als madrilenys i Unai Emery per als valencians.

Precisament, el següent encontre entre l’Atleti de Madrid i el València CF a casa dels blanc-i-vermells va ser amb el Cholo Simeone d’entrenador (2012 i 0-0). Des d’aleshores, ambdós conjunts s’han enfrontat en 16 partits a casa de l’Atleti de Madrid, amb 4 empats i 12 derrotes per als valencianistes. Un balanç molt preocupant davant un dels rivals històrics del conjunt de Mestalla.