ACTUALITAT  

Les declaracions de Rafa Mir al Jutjat: les relacions van ser “consentides”

Per Joan Marc García · 05 Septembre, 2024

El presumpte delicte d’agressió sexual de Rafa Mir continua donant que parlar hores després de conéixer-se que el davanter valencianista ha sigut detingut per la Guàrdia Civil. Segons ha pogut saber Blanquinegres, els fets van ocórrer presumptament el passat diumenge 1 de setembre, i es van produir contra dues dones majors d’edat. A banda del jugador murcià, hi ha una persona més detinguda.

El Jutjat d’Instrucció número huit de Llíria ha confirmat l’acord de llibertat provisional per a Rafa Mir, acusat de dos delictes d’agressió sexual a una jove de 21 anys. D’esta manera inicia un llarg procés de diligències i investigacions que finalitzarà amb un judici. Rafa Mir a més tindrà diferents mesures cautelars.

A Rafa Mir se li investiga per agredir sexualment a una jove i durant la sessió d’ahir va negar els fets davant la jutgessa. El diari El Español ha tingut accés a les declaracions de Rafa Mir davant la jutgessa.

Segons la font citada anteriorment, el jugador va declarar que va mantindre “relacions sexuals amb la denunciant i amb la seua amiga”, però que estes relacions “van ser consentides”. A més, va esmentar que va haver-hi “un enfrontament entre elles originat per la gelosia” pel fet que va tindre relacions amb ambdues la mateixa nit.

La versió general de la suposada agressió sexual és la que ja es coneixia, encara que Rafa Mir va aportar més detalls. Durant la festa en MYA, es va besar amb la denunciant, qui té 21 anys. En acabar, ell i cinc amics van decidir continuar la festa a la seua casa en el municipi de Bétera. Mir, en el taxi i, durant el trajecte, es va besar amb l’altra dona, de 25 anys, la qual cosa va provocar una primera discussió entre les dos, segons va comptar en la seua declaració. Malgrat la tensió, tots van arribar a la seua casa, on ell va mantindre relacions consentides amb la dona de 25 anys. Este fet no és negat per cap de les parts; les diferències en les versions sorgixen posteriorment.

Mir relata que, després de les relacions, va ser al jardí, on l’amiga semblava molesta pel succeït. Després d’un “tonteig”, es va llançar a la piscina “en actitud de broma” i van començar els  tocaments amb la segona dona, de 21 anys, que segons el jugador del València van ser “mutus i consentits”.

Després, van pujar a l’habitació, on Mir admet haver-li introduït els dits en la vagina, encara que la denunciant assegura que això no va ser consentit. Este és el moment clau en l’acusació d’agressió sexual, on les versions diferixen, ja que Mir afirma el contrari. Continuant amb els fets, Mir explica que mentres estaven besant-se i tocant-se, l‘altra dona de 25 anys va començar a colpejar la porta. Va ser llavors quan Pablo Jara, l’amic també denunciat, les va tirar de la casa de manera brusca a causa dels crits. Mir no nega que el seu amic llançara la roba de les dones per damunt de la tanca, encara que sí que nega que li propinara una punyada a una d’elles.

En eixir del xalet, va aparéixer la Policia Municipal de Bétera, alertada pels veïns després de rebre diverses trucades. Segons el mitjà citat, els agents no van realitzar cap detenció, ja que en eixe moment les dones no van denunciar haver patit una agressió sexual.