ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La Megastore tanca degut al cost desorbitat, però pensant en el Nou Mestalla

Per Jorge Garcia · 28 Agost, 2024

La Megastore de la Plaça de l’Ajuntament tanca hui les seues portes i el Valencià es traslladarà a l’Avinguda Colón. A finals de febrer el club confirmava que no renovaria el contracte del lloguer. 10 anys després de la decisió de fer una tenda en esta localització per Amadeo Salvo, quan encara Lim no estava al València, el club pren una nova decisió estratègica però principalment econòmica.

Amb esta decisió es van tancar totes les tendes que tenia el València en tota la província com a consecuència de les gran pèrdues. Ara la decisió també arriba arran del seu elevat cost. Segons es reflexa en els comptes, en l’exercici econòmic de 2022/2023, la tenda va costar 665.000 euros, i l’any anterior 628.000 euros. Amb el tancament de la Megastore s’obrirà un nou establiment al Carrer Colón, número 50. És a dir, 57K mensuals que, sumant l’IBI i els gastos de comunitat feien que el cost anual superara els 700k.

La botiga de la Plaça de l’Ajuntament no sols tenia un cost molt elevat, sino que la seua superfície no es podia aprofitar al màxim per a un ús comercial. A més a més, aquest local comptava amb dos plantes i això incrementava els costos de l’establiment.

L’estratègia popular en els clubs de la lliga és tindre una tenda gran a l’estadi i una altra d’una grandària mitjana en el centre de la ciutat. Salvo va prendre la decisió la incertesa del Nou Mestalla, i per tant va decidir llogar el local de la Plaça de l’Ajuntament i mantindre l’actual de Mestalla.

Durant els pròxims dies (mes de septembre) s’obrirà la nova tenda de Colón i, aprofitant l’inici de les obres del nou estadi, la botiga gran de dos plantes es construirà en la que serà la nova casa del València. L’actual tenda situada en la Plaça de l’Afició de Mestalla es vendrà junt a l’edifici d’oficines, com altra forma de finançament del Nou Mestalla.