ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La precària posició del València en l’era Lim

Per Jorge Garcia · 28 Agost, 2024

El València és un equip històric tant a Espanya com a Europa, això és innegable. Però una altra cosa que és innegable és que des que Peter Lim va comprar el club che fa un poc més de deu anys, el nivell de l’equip i la seua imatge s’han desplomat gràcies a la mala gestió del club per part de l’empresari singapurés.

Els tres primers equips en la classificació històrica són el Reial Madrid, el Barcelona i l’Athletic Club, amb 85 temporades en la màxima divisió del futbol al nostre país. El València és quart amb 81 campanyes, empatats amb l’Espanyol, i amb 3340 punts, 35 més que l’Athletic. A més a més, té sis títols de lliga, dues Supercopes d’Europa, una Europa League, una Recopa d’Europa, huit títols de Copa del Rey, una Supercopa d’Espanya i dues Copes de Feria.

Des de l’inici de l’era Lim soles s’ha guanyat un títol, el de la Copa del Rey. Aquest pobre nivell esportiu s’indica en la classificació històrica dels equips en l’última dècada, on el club blanquinegre es troba en novena possició, entre el Betis i el Celta de Vigo. El ranking dels deu més importants en aquestos anys és el següent: Barcelona, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Sevilla, Vila-real, Reial Societat, Athletic Club, Reial Betis, València i Celta de Vigo.