ACTUALITAT  

L’estat de forma i les baixes del Vila-real per a jugar contra el València

Per Eva Tortajada · 14 Març, 2024

El València disputarà el diumenge 17 de març l’enfrontament de la jornada 29 de LaLiga contra el Vila-real. En aquest partit, l’afició valencianista viatjarà a Castelló per a reunir-se amb antics coneguts del club com són Dani Parejo, Francis Coquelin, Gonçalo Guedes i Marcelino García Toral.

El que fou entrenador del València, malgrat no haver tingut el millor inici de temporada, ha estat millorant considerablement els resultats del seu equip durant les últimes jornades. Durant els últims cinc partits, els de Marcelino han guanyat tres (contra el Betis, el Granada i la Reial Societat) i han empatat dos (contra el Getafe i l’Alavés).

A més a més, van guanyar contra el Barça al Camp Nou a finals de gener (3-5) i no han perdut cap partit de lliga des del 13 del mateix mes. Cal destacar també la seua derrota a Mestalla (3-1) a principis d’aquest any.

Per la seua part, el València compta amb dos victòries (contra el Getafe i l’Almeria), dos empats (Sevilla i Reial Madrid) i una derrota contra Les Palmes als seus últims cinc partits. Amb el Vila-real 5 punts per darrere, els de Baraja lluitaran per assolir la victòria a l’Estadi de la Ceràmica.

Baixes del Vila-real

Pel que respecta a baixes, el Vila-real compta amb cinc lesionats en la seua plantilla per a encarar el partit contra el València.

La primera de les baixes és la d’Alfonso Pedraza, que va sofrir un esquinç al turmell dret al mes de gener i, encara que no es coneix bé la seua data de tornada, és d’esperar que el lateral no dispute el partit d’aquest cap de setmana.

Altre lateral lesionat al Vila-real és Juan Foyth, qui ha passat per quirófan dues vegades durant la present campanya degut a unes molèsties a l’espatlla. La primera operació va ser durant l’estiu, després de la qual va estar dos mesos de baixa. Per a la segona intervenció, el jugador va aprofitar la seua lesió muscular a la cuixa el passat mes de decembre. De nou, no es sap amb certesa la seua data de retorn, però s’espera que no jugue contra el València.

Per altra banda, Ramón Terrats va sofrir una lesió al menisc extern durant el mes de desembre per la qual va ser intervingut a mitjans de gener. La baixa estimada és d’uns tres mesos, raó per la qual el migcampista està descartat per a jugar contra el València.

Possiblement la més tràgica de totes les lesions és la de Denis Suárez, qui va arribar aquest estiu al conjunt groguet i va sofrir una lesió a finals de septembre que l’ha mantingut apartar dels terrenys de joc des d’eixe moment. El jugador va ser operat a Finlàndia el passat mes de febrer per la seua lesió al tendó del recte anterior del quàdriceps de la cama esquerra i estarà fora durant tota la temporada.

Per últim i, sense cap dubte, la baixa més important del Vila-real és la de Yéremi Pino, que va caure lesionat durant un entrenament el dia 15 de novembre. El jugador va sofrir una ruptura del lligament creuat anterior del seu genoll esquerre i es perdrà tant la resta de la temporada com la Eurocopa a l’estiu.

Per la seua banda, el conjunt valencianista compta només amb la baixa de Diakhaby, recuperant a més a Almeida i Javi Guerra, que es van perdre l’entrenament del dimécres degut a uns problemes estomacals.