ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’historial recent dels duels entre València i Reial Madrid a Mestalla: 3 victòries valencianistes en els últims cinc partits

Per Manel Rumbau · 27 Febrer, 2024

Els València – Reial Madrid acostumen a ser, des de fa unes dècades, partits calents on els 3 punts solen passar a un segon plà. Es creu que aquesta rivalitat tan forta entre valencians i madrilenys va començar amb l’eixida rumb a la capital d’una de les estrel·les del València dels 90 com Pedja Mijatovic. Des d’aleshores, els duels entre ambdós conjunts no acaben per saldar-se mai sense polèmica, ja siga per accions del mateix partit o per situacions extraesportives com la de la temporada passada amb Vinicius. 

De fet, donada la situació de l’últim precedent a Mestalla, on el jugador brasiler va trobar-se amb una afició a la que va enviar a segona, a la que va difamar i a la que va provocar durant gran part del partit, la Comissió Antiviolència ha decidit declarar d’alt risc el partit d’aquest dissabte a Mestalla entre el València i Reial Madrid, el que comportarà, entre altres aspectes, un increment en la quantitat de forces de seguretat als voltants de l’estadi. El València CF també haurà d’enfortir el seu dispositiu propi de seguretat.

3 de 5 per al València en Mestalla davant els madrilenys

En clau esportiva, l’historial recent dels duels entre València i Reial Madrid a Mestalla és més que positiu per als de Baraja: 3 victòries valencianistes en els últims 5 encontres disputats a la capital del Turia. El més recent, i com molts recorden encara, el partit del passat mes de maig (1-0) en el que Diego López va assegurar mitja permanència per al club blanquinegre. A més d’aquesta, s’han de tindre en compte les victòries locals a la temporada 20-21 amb un escandalós 4-1 per als de, per aquell temps, Javi Gracia, i a la temporada 18-19 (2-1) amb Marcelino a la banqueta. 

Per altra part, els blancs sols han pogut sumar 4 punts en les seues 5 últimes visites a València. Una victòria a la temporada 21-22 amb un gol amb el braç de Benzema (1-2) i un empat agònic (1-1) en l’encontre disputat a la temporada 19-20.