ACTUALITAT  

El València entregarà aquesta setmana la documentació per a la llicència del Nou Mestalla

Per Manel Rumbau · 24 Gener, 2024

2024 és l’any en què s’han de reprendre les obres del Nou Mestalla. Així ho va confirmar l’alcaldessa de la ciutat de València, María José Catalá, a una entrevista en la ràdio fa unes setmanes, i així ho entén el club.

De fet, el regidor d’Urbanisme ja va confirmar també al seu dia que el València CF va començar a completar la documentació requerida per a l’obtenció de la llicència d’obres del nou estadi. Segons el regidor, “tal com l’alcaldessa de València va establir, la prioritat és que es reactiven les obres del nou estadi i en eixe sentit s’està tramitant la llicència per a finalitzar el que queda de l’estadi. Ens consta que el València CF està presentant la documentació subsanatoria complementària i una vegada estiga tota és quan des del departament de llicències podrem donar terminis concrets. En aquest moment encara no es poden donar”, va afirmar. 

Amb açò pel mig, Cope València ha donat a conéixer fa uns instants que en el club tenen la intenció de presentar aquesta mateixa setmana la documentació per a la llicència del Nou Mestalla. D’aquesta forma, amb la presentació d’aquest davant el consistori de la ciutat, el següent pas seria l’aprovació de les fitxes urbanístiques en el pròxim ple de finals del mes de febrer.

Aprovació de les fitxes: divisió d’opinions

Respecte a les fitxes urbanístiques, el cert és que existeix una clara divisió d’opinions pel que fa als diferents grups polítics de la ciutat. Per una banda, tant Compromís com Vox ja han mostrat la seua negativa a l’aprovació d’aquestes, així com des del PSOE es pretén esperar a veure les fitxes definitives per tal de prendre una decisió.

Per tant, després del pas de presentar la llicència i aquestes certificacions, i si són finalment aprovades pel ple, el València C.F està disposat a fer que entren les màquines. Tot i això, des del club traslladen a la font citada que serà difícil que la represa puga començar en el primer semestre de 2024. Sent així, la previsió de finalització de les obres es traslladaria a l’inici de la temporada 26/27, és a dir, l’estiu de 2026.